lauantai 26. syyskuuta 2015

Kiertelyä Kööpenhaminassa

27. heinäkuuta


Tänään tarkoituksenamme oli lähteä katselemaan kaupunkia. Lleiähdimme jalkaisin liikkeelle läpi vanhankaupungin. Pienillä kaduilla sai kokoajan olla varovainen, ettei jäisi rekan liiskaamaksi. Kaikkialla oli jonkinlaisia työmaita ja remppamiehiä hommissa. Kesä taitaa olla parasta aikaa niihin hommiin.

Istuimme pöytään ja katselimme hieman ympärillemme. Molemmat olimme samaa mieltä ravintolan ulkoasusta. Siitä että se on tylsä ja mitään sanomaton. Olen vain kerran aiemmin käynyt saman ketjun ravintolassa Prahassa ja siellä sisustukseen oli panostettu. Poikaystäväni olikin sitten käynyt minuakin enemmän syömässä Hard rock cafeissa ulkomailla. No tilattiin kumminkin ruokaa ja otimme kummatkin samat annokset. Olisikohan ollut joku clubsandwish. Siinä oli ainakin kanaa ja pekonia. Annos oli tosi iso no mitä muuta voi odottaa jenkkiketjun ravintolaannoksilta. Söimme kummatkin hyvällä halulla osa ranskalaisista ainakin jäi syömättä, kun oltiin jo niin täynnä vain syötyämme leivät.




Kun olimme syöneet itsemme kylläisiksi pyysimme laskun ja lähdimme jatkamaan matkaa. Kävimme kurkkimassa tivolia sen aitojen takaa. Olihan se aika mahtavan kokoinen huvipuisto. Varmasti näkemisen arvoinen, mutta emme menneet sinne tälläkertaa ehkä joskus toiste. Käveltyämme jo itseni uuvuksiin tai ainakin minun jalkani olivat ihan poikki. Löysimme etsimämme ison puiston, jossa pitäisi sijaita kasvitieteellinnen puutarha. Pysähdyimme syömään pensasmustikoita puistonpenkille, jotta saisimme vähän energiaa jatkaaksemme matkaa. Pitihän sitä ottaa puistosta myös kuvia.









Kasvitieteellinen puutarha oli valtavan kokoinen rakennus. Astuttuamme sisälle ja käveltyämme hiukan minä olin suoranaisesti pettynyt näkemääni kasvit olivat jo lakastuneet ja muutenkin vaikutelma oli nuhjuinen. Emme varmasti kiertäneet koko puutarhaa läpi vaan lähdimme aika pian takaisin raittiiseen ulkoilmaan.  Käveltyämme jonkinmatkaa jo kyllästyneenä kävelemiseen tai ainakin minä jo heiman olin. Näimme tämän rakakennuksin saattoi ehkä olla joku museokin. Tyydyimme katselemaan sitä etäältä ja ottamaan muutaman kuvan matkamuistoksi.






Jatkoimme matkaa ja pian näimme jonkinlaisen linnan jonka edessäoli kaksi sotilasta armeijapuvussa kädessään molemmalla rynnäkkökiväärit. Käväisimme nopeasti linnan sisällä, mutta palaisimme pian takaisin ulos, kun sisäänpääsystä olisi pitänyt maksaa. Tyydyimme kuvailemaan linnaa sen ulkopuolelta.








Jatkettiin matkaa kohti hotellia, jossa lepuuttaisimme silmiämme ja jalkojamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti