maanantai 23. huhtikuuta 2018

Retki Lammassaareen

torstai 19. huhtikuuta

Olen jo noin kuukauden päivät käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti Vallilassa, jossa sijaitsee kaupunkiolohuone Kohtaus. Siellä on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin jne.

Tänään lähdimme klo. 18:00 katsomaan talviunilta heräävää Lammassaarta. Itse en ole kyseisessä saaressa käynyt, vaikka olenkin jo useamman vuoden asunut Helsingissä.  Sää suosi retkeämme ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Saareen johtavat pitkospuut, joten piti kävellä jonossa hissuksiin.






Saarelle kuljettaessa tuntui, että ylittäisi kuraisen pellon. Pitkospuut loppuun käveltyämme minä ja muutama muu nousi lintutorniin. Tornissa olikin jo kaksi lintubongaria kameroineen ja kiikareineen. Ylhäältä avautui näkymä, joka näytti ojitetulta pellolta. Siellä Valkoposkihanhet kilpailivat siitä kuka saisi jäädä ja kuka ei.

Maa oli märkää ja kuraista, joten lenkkarit eivät olleet paras kenkävaihtoehto. :) Piti kokoajan katsoa mihin astui, jottei kengät olisi ihan kurassa. Itse saarella oli muutama asuintalo, mutta ei mitään erikoista. Kesäisin lampata päästetään saareen, siitä kai nimi Lammassaari on tullut.

Auringon laskettua lähdimme isona porukkana kohti Vallila, mutta osa hajaantui jo matkalla toisiin suuntiin. Vallilaan päästessämme meitä oli jäljellä enään 5. Lähdimme Sörnäisiin metrolle, matkalla seurueemme pienentyi kahdella. Sain myös pari uutta kaveria, joten tämä reissu ei ollut ollenkaan turha. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti