torstai 9. helmikuuta 2012

Kartoitusjakso 6.-10.2.2012

Huomenna olisi siis viimeinen päivä kaupan alan asiakaspalvelun kartoitusjaksolla. Ensimmäisenä päivänä saimme aika paljon informaatiota siitä millaista siellä kaupan alalla on. Saimme jonkinlaisia "lomakkeita" täytettäväksi, johon kirjoitimme miksi soveltuisimme tuolle alle, harrastukset ja erityisominaisuudet piti mainita niinkuin edelliset opiskelupaikat ja työkokemus. Tiistaina ryhdyimme sitten kunnolla hommiin "kokeen" muodossa. No sellanen ainoistotehtävä se oli. Ensimmäisessä tehtässä oli 5 kysymystä. Niissä kysyttiin mm. minkälaisia (toissijaisia) tehtäviä on huonekalukaupassa, Pekka on palaamassa vaatekauppaan töihin, minkälaista sisäistä markkinointia hänen pitäisi tehdä jotta olisi helpompi palata taas töihin jne. Toisen tehtävän kysymykset oli sitten helpompia, kun niihin pystyi vastaamaan asiakkaan näkökulmasta. Yhdessä yritettiin katsoa mitä tehdään jos joku palauttaa jonkun tuotteen kauppaan ja jos joku sanoo tuotetta liian kalliiksi, niin millä perustelemme kalliin hinnan?
Tehtävän jälkeen pääsin parin kouluttajan pitämään haastatteluun ja siinä sitten ne varmaan katsovat sitä sun soveltumista kaupan alalle.

Keskiviikkona oli sitten lihaskuntotesti, joka olisi kyllä vaatinut sitä että kaikilla olisi ollut liikuntavermeet päällä. Jouduimme siinä siis suoraan sanottuna hikoilemaan ihan kunnolla. Tuossa testissä oli mm. kyykky, vatsalihakset, selkälihakset ja punnerrukset. Väkisinkin tuollaisesta rehkimisestä tulee hiki. Sen jälkeen oli terveystarkastus. Se on jotenkin hassua, että tässä koulutuksessa oli tuollainen terveystarkastus ja lihaskuntotesti. En kyllä tiedä missä muissa koulutuksessa tuollainen on ajankohtainen.
Tänään torstaina meille kerrottiin vähän vuorovaikutustaidoista, jonka jälkeen teimme jaon viiteen ja jakauduttiin ryhmiin. Ryhmissä keskusteltiin ja kirjattiin ylös miten toimia ryhmässä tiimin jäsenenä, minkälaisia ominaisuuksia tulee olla. Löydettiin tosi monta erilaista ominaisuutta ja muutenkin tultiin ryhmänä hyvin juttuun.
Seuraavaksi meidät jaettiin seitsemän hengen ryhmiin vuorovaikutustaidot harjoitusta varten. Minä pääsin sitten ensimmäiseen ryhmään. Aiheenamme oli keskustella siitä millainen henkilö ansaitsisi suomen parhaan myyjän palknnon. Löysimme ihan hyvin erilaisia ominaisuuksia parhaalle myyjälle. Tehtävän jälkeen pääsimme kaikki lähtemään kotiin ja palaamme taas huomenna samaan paikkaan klo. 9.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti